Salut!

Posted: 06/01/2011 in Uncategorized
Etichete:, ,

Îmi amintesc când am făcut prima fotografie. Acum 50 de ani, cu un aparat Agfa, ce folosea clișeu foto 6×9 cm cu suport de hârtie. A trecut cam mult de atunci. Astăzi, imaginea digitala câștigă teren în toate domeniile de activitate, fiind pe zi ce trece mai performantă în competiția cu fotografia clasică.

Noua tehnologie a camerelor foto digitale permite realizarea facilă a fotografiilor. Nu este de mirare că în locurile de interes turistic este întotdeuna cineva care fotografiază, cu un aparat foto digital, telefon mobil.

Ai fotografiat. Te-ai gândit ce faci cu acele imagini? Le descarci într-un PC, le vizualizezi sau nu, ștergi cele care nu-ți plac, faci sau nu editările de rigoare (tăiere părți nerelevante, rotire, ajustările de culoare și de luminozitate etc) și le păstrezi într-un fișier. De câte ori ai revăzut fotografiile realizate? Le-ai arătat și prietenilor sau pur și simplu ai uitat?

Este complicat să prezinți, fotografiile tale, de pe un computer, când ai în jurul tău o mulțime de prieteni.

Da viață amintirilor tale digitale, combină-le cu muzică și diferite efecte vizuale (panning, zoom și efecte de tranziție) prin realizarea unui slideshow.

Sunt foarte multe programe “free” de realizare a unui show fotografic, sub forma unor mici filmulețe, codate astfel ca să poată fi vizionat cu orice DVD player, comod, din fotoliu, împreună cu prietenii.

Pentru a prezenta cât mai multe imagini din arhiva pesonală, am să folosesc, ca instrument de lucru, slideshow-ul. Nu este complicat de realizat un slideshow.

De exemplu, urmărește slideshow-ul de mai jos:

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s